Sport en beweging

Voldoende beweging is goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Er zijn veel mogelijkheden om te gaan sporten.

Beweegtips

Door regelmatig te bewegen worden kinderen fitter, krijgen ze meer energie en krijgen ze sterkere botten. Hoe laat je je kind regelmatig een uur per dag bewegen?

Leren zwemmen

Kinderen die leren zwemmen kunnen zich redden als ze in het water vallen. Hoe lang moet je kind op zwemles, hoe kies je een zwembad en wat als je het niet kan betalen?

Sportvereniging

Bij een sportvereniging gaan leert je kind omgaan met anderen en is goed voor de conditie. Hoe laat je je kind zelf een sport kiezen en wat als je het niet kan betalen?

Veilig sporten

Sporten kan ongelukken en blessures veroorzaken, goede bescherming en begeleiding is dan ook belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig kan sporten?

Skateboarden en skaten

Skateboarden en skaten is gezond, maar je kind moet wel voorzichtig zijn. Welke bescherming heeft het nodig, wat leert het op skateles en welke plekken zijn geschikt?

Sporten en buiten spelen

Sporten en buiten spelen ontwikkelt motoriek, uithoudingsvermogen en spierkracht. Hoe kiezen jullie een sport uit en hoe zorg je dat het sporten veilig gebeurt?

Gezondheid en bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Het zorgt voor een goede conditie en betere weerstand. Hoeveel en welke beweging heeft het nodig?

Spel en sport

Sporten is niet alleen goed voor de gezondheid van je kind; bij een sportclub doet het ook sociale contacten op. Waarom zijn spel en sport nog meer zo belangrijk?

Vergelijk hulpaanbod