Vrije tijd en vakantie

De meeste kinderen kijken ernaar uit: vrije tijd en vakantie! De één gaat op vakantie, de ander kiest voor een vakantiekamp.

Hobby's en muziek

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Waarom zijn hobby’s nog meer belangrijk?

Logeren

Logeren is voor veel kinderen leuk, maar je kind kan ook heimwee krijgen. Hoe bereid je je kind voor op logeren en hoe maak je de ervaring zo fijn mogelijk?

Activiteiten ondernemen

Activiteiten ondernemen, samen of door je kind alleen, is leuk en belangrijk. Maak onderscheid tussen activiteiten die moeten en die je kind leuk vind. Hoe doe je dat?

Op vakantie

Bij op vakantie gaan hoort een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan een paspoort voor je kind als je naar het buitenland gaat. Waar moet je nog meer aan denken?

Schoolvakanties

Vakantie onder schooltijd is vrijwel onmogelijk. Onder welke voorwaarden kun je toch extra vakantie of verlof aanvragen?

Tips voor vertrek

Een goede voorbereiding voor jullie vertrek op vakantie is belangrijk, zeker als je een verre reis gaat maken met je kind. Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Tips voor onderweg

Of je nou met de bus, trein of auto op vakantie gaat, je kunt wel wat tips voor onderweg gebruiken. Wat doe je tegen verveling en hoe maak je de reis prettig voor je kind?

Reisziekte

Reisziekte is een verzamelnaam voor wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte. Hoe herken je reisziekte, hoe voorkom je het bij je kind en wat kun je er tegen doen?

Activiteiten in de vakantie

De vakantie is het perfecte moment voor leuke uitstapjes en activiteiten met je kind. Welke activiteiten kun je met elkaar ondernemen tijdens de vakantie?

Vakantiekampen

Als je niet samen met je kind op vakantie kunt, is een vakantiekamp een goed alternatief. Wat zijn vakantiekampen en kan je kind met een beperking er ook heen?

Verre reizen

Als je met je kind verre reizen gaat maken, is goede voorbereiding noodzakelijk. Hoe bereid je je voor op een warm klimaat, de vliegreis en hoe wen je aan je vakantieland?

Extra vakantieprik

Als je een verre reis gaat maken, moet je kind misschien worden ingeënt tegen ziektes die hier niet meer voorkomen. Hoe weet je welke prikken nodig zijn?

Ziektes in het buitenland

In het buitenland kun je ziektes oplopen die in Nederland niet meer voorkomen. Hoe voorkom je besmetting, wat moet je doen bij diarree en hoe voorkom je malaria?

Aangepaste vakantie

Als je kind een beperking heeft, kan het lastig zijn om een vakantie te boeken. Waar vind je betrouwbare aanbieders van aangepaste vakanties en vakantiekampen?

Vergelijk hulpaanbod