Wilt u regelmatig even eruit en weer wat mensen om u heen? Dan kunt u misschien naar de dagopvang.

Gezelligheid en activiteiten

Bij dagopvang denken mensen vaak aan een opvang voor mensen met een zorgvraag. Hoewel dit zeker het geval kan zijn, is dagopvang voor ouderen ook bedoeld voor sociale contacten. U kunt er terecht voor een kopje koffie, samen eten en een praatje. Ook worden er uitstapjes georganiseerd, zoals winkelen of wandelen. Dagopvang is een vorm van dagbesteding.

Aanmelden voor dagopvang

Dagopvang is voor ouderen die sociaal contact missen of die liever niet alleen thuis zijn. Dit alleen thuis zijn kan leiden tot somberheid of zelfs angst. Dagopvang gaat eenzaamheid tegen en zorgt ervoor dat u iets leuks buiten de deur te doen heeft.

Wanneer u dagopvang wilt, kunt u informatie opvragen bij het CMD. In veel gevallen heeft u een beschikking nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Andere mogelijkheden

Ook zonder dagopvang zijn er mogelijkheden om een geschikte daginvulling te vinden. Kijk bijvoorbeeld bij tips voor activiteiten en zoek iets wat bij u past.

Dagopvang in Nuenen

In Nuenen zijn de volgende mogelijkheden voor dagopvang. Deze worden georganiseerd door Steunpunt De Goudvink en Archipel.

Huiskamerproject Goudvinkhof

Het huiskamerproject is een vorm van ondersteuning en dienstverlening en draagt er toe bij dat mensen zolang mogelijk in hun thuissituatie kunnen blijven wonen. Het biedt een zinvolle dagbesteding in groepsverband en mogelijkheden om contacten te maken met leeftijdsgenoten. Ook kan het een tijdelijke overbrugging zijn om het werk van mantelzorgers even over te nemen.

Voor wie is het project bedoeld?

Voor senioren, die lichamelijk of mentaal gezien moeite hebben om elders aan een algemene activiteit deel te nemen.

Wanneer en waar worden de activiteiten gehouden?

Eenmaal per week kunnen senioren hiervan gebruik maken en wel op maandag- of woensdagochtend van 09.30 uur - 13.00 uur. Zij worden, indien nodig, opgehaald en thuisgebracht door één van de chauffeurs.

Wat wordt er geboden?

De ochtend begint met het drinken van koffie of thee. Daarna worden er activiteiten aangeboden, zoals handvaardigheid, muziek, bewegen voor ouderen en spelmogelijkheden en natuurlijk bestaat er de mogelijkheid tot een goed gesprek. En als u zelf ideeën heeft voor activiteiten dan horen wij dat graag. Aan het einde van de ochtend wordt er soep geserveerd.

Waar vinden deze ochtenden plaats?

Steunpunt ‘de Goudvink’, Goudvinkhof 12 in Nuenen

Wat zijn de kosten?

€ 11,50 per maand. Materialen, vervoer en consumpties zijn hierbij inbegrepen.

Adresgegevens Huiskamerproject De Goudvink

Steunpunt “Der Goudvink”
Goudvinkhof 12a
5672 EM Nuenen
Tel.: 040 – 2839204

LEV groep

Berg 22c
5671 CC Nuenen
Tel.: 040 - 2831675

D'n Inloop

Elke week wordt er door Senergiek Nuenen in het Klooster (zij-ingang) een inloop georganiseerd. Ouderen uit Nuenen kunnen daar terecht voor een praatje en een kop koffie. De activiteit vindt elke maandagmiddag plaats.

D'n Inloop. SCC Het Klooster (Park 1 Nuenen).

Archipel

Met het ouder worden is het op een plezierige manier de dag doorkomen niet meer zo vanzelfsprekend. Archipel biedt u de mogelijkheid uw passies (weer) op te pakken en samen met anderen aan activiteiten deel te nemen.

Vergelijk hulpaanbod