Wilt u gezonder gaan eten? Het kan leuk zijn om dat samen met anderen te doen. Bijvoorbeeld bij u thuis, bij een kookcursus of in een buurtrestaurant.

Samen tafelen

U kunt eens wat mensen uitnodigen om bij u te komen eten. Bijvoorbeeld vrienden, familieleden of buren. Samen eten kan erg gezellig zijn. Is de maaltijd nog gezond ook, dan slaat u 2 vliegen in een klap.

Elkaar steunen en motiveren

U kunt natuurlijk samen de boodschappen doen, koken en eten. Maar dat hoeft niet elke avond.

U kunt ook alleen tips uitwisselen. Of gezonde recepten bedenken en uitwisselen. En u kunt elkaar steunen en motiveren om gezond te blijven eten en drinken. Breng uw omgeving daarom op de hoogte van uw goede eetvoornemens.

De kookclub

Is een kookclub iets voor u? U kunt een kookclub beginnen met mensen die u al kent en die het ook leuk vinden om gezond te koken. U kunt zich ook inschrijven voor een kookcursus of een kookworkshop.

Samen eten met buurtgenoten

Wanneer U niet in staat bent om zelf een warme maaltijd te bereiden en/of het gezelliger vindt om met anderen samen de maaltijd te gebruiken, dan kan men dagelijks terecht in het restaurant van het verzorgingshuis Archipel Akkers.

Archipel Akkers

Margot Begemannstraat 9
Postbus 125
5670 AC Nuenen
Tel.: 040 – 2635999
Website: archipelzorggroep.nl/welzijn-en-voor-de-buurt/gasterij

Vergelijk hulpaanbod