Heeft u moeite om in slaap te komen, zorg er dan voor dat u echt lekker ligt. Een goed matras en een fijn kussen maken al een groot verschil.

Ligt u veel in bed, vanwege een ziekte of beperking? Dan zijn er speciale matrassen en kussens verkrijgbaar. Ook zijn er speciale bedden en hulpmiddelen voor mensen die moeilijk in en uit bed kunnen komen.

Een goed matras

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Controleer daarom eens of uw matras nog goed is. Wanneer uw matras ouder is dan 8 jaar, is het verstandig om te kijken naar een nieuw matras.

Maar er zijn ook andere aanwijzingen:

  • Het matras heeft een kuil of is juist te stijf.
  • U wordt wakker met een stramme nek of rugklachten.
  • U ligt niet lekker en moet lang zoeken naar een prettige houding.

Op de website van de Consumentenbond vindt u tips voor het kopen van een nieuw matras. U kunt zich ook laten informeren bij een goede beddenzaak. Misschien kunt u het nieuwe matras ook een tijdje op proef nemen.

Een goed hoofdkussen

Ook in hoofdkussens is er veel keus. In de materialen, maar ook in de vorm en dikte. Uw slaaphouding is erg belangrijk voor het kiezen van een hoofdkussen. Slaapt u op uw rug, zij, of buik? Voor elke houding bestaat een passend kussen

Op de website van de Consumentenbond vindt u meer informatie over het uitzoeken van een hoofdkussen.

Hulpmiddelen bij het rusten

Ligt u veel in bed vanwege een ziekte of beperking? Of heeft u een beperking waardoor u bepaalde bewegingen niet meer goed kunt maken? Dan kan het lastiger zijn om in en uit bed te komen. Of om van houding te wisselen in bed. Met hulpmiddelen kunt u dit makkelijker maken, bijvoorbeeld met een aangepast bed of een glijlaken.

Op de Hulpmiddelenwijzer vindt u een overzicht van hulpmiddelen bij het slapen en aangepaste bedden.

Dit soort hulpmiddelen zijn verkrijgbaar bij de thuiszorgwinkel in uw buurt en bij verschillende hulpmiddelenleveranciers. U kunt het overzicht van hulpmiddelen bij het rusten eens bekijken om te zien wat hun aanbod is.

Organisaties

Thuiszorgwinkel

Vegro

 0800-28 87 766 vegro.nlVennestraat 132161LELisse

Hulpmiddelenleverancier

Arjo

 0344-64 08 00 arjo.comBiezenwei 214004MBTiel

Livesave

 085-02 16 216 livesafe.nlBoven de Wolfskuil 36049LXHerten

Vergelijk hulpaanbod