De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien medewerkers van de GGD uw kind op school.

Het consultatiebureau van Zuidzorg (0-4 jaar)

Heb je een baby, dreumes of peuter dan bezoek je regelmatig het consultatiebureau. Op het consultatiebureau werken verpleegkundigen jeugdgezondheidszorg en jeugdartsen. Zij volgen de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je kind. Ook kun je er terecht voor informatie en advies en kun je je kind laten inenten volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Het welzijn van jouw kind staat voorop!

In Nuenen is er een consultatiebureau in de Kloosterstraat van de Zuidzorg. Voor meer informatie zie de website van Zuidzorg.

Adres en contact

  • Kloosterstraat 15
  • 5671BG Nuenen
  • inloopspreekuur op dinsdag van 9.00-10.00 uur
  • e-mail jeugdgezondheidszorg: vragen-nuenen@zuidzorg.nl

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de jgz vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De jeugdgezondheidszorg houdt vaak ook spreekuren op scholen. U kunt er binnenlopen met uw vraag.

Zorg voor jeugd en privacy

Jeugdgezondheid gaat zorgvuldig om met alle persoonsgegevens van u en uw kind. Wanneer het in het belang is van het kind, delen zij informatie met andere betrokkenen, zoals de school. Zij vragen altijd toestemming vooraf. De GGD Brabant-Zuidoost is partner van het signaleringssysteem ‘Zorg voor jeugd’. Dit is een internettoepassing, waarin een organisatie kan melden dat zij betrokken is bij de zorg voor uw kind. Het gaat dan om jeugdigen van 0 tot 23 jaar. Hulp kan dan beter op elkaar worden afgestemd. Ook hier geldt dat zij u of uw kind informeren. Meer informatie hierover leest u in de folder Meer informatie hierover leest u in de folder JGZ en de privacy van uw kind.

Organisaties

Consultatiebureau

Neo Consultatiebureau

 06-41 12 89 01 neo-verloskunde.nlKloosterstraat 155671BGNuenen

Vergelijk hulpaanbod