Vrijwillige vervoersdiensten

Hulp van vrijwilligers kan een uitkomst zijn als u af en toe vervoer nodig heeft. Misschien is er bij u in de buurt wel een speciale busdienst voor ouderen of mensen met een beperking. Een vrijwilliger brengt u dan bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de supermarkt of naar een doktersafspraak. Vaak moet u zo'n bus van tevoren reserveren en betaalt u een (kleine) bijdrage. U kunt bij het CMD of de lokale welzijnsorganisatie navragen wat de mogelijkheden zijn.

Daarnaast is op steeds meer plekken in Nederland ANWB AutoMaatje actief. Bij deze vervoersdienst gebruiken lokale vrijwilligers hun eigen auto om u naar uw plek van bestemming te brengen. U betaalt een kleine bijdrage. Op de website van de ANWB kunt u zien of AutoMaatje al bij u in de buurt rondrijdt.

Rolstoelvervoer

Er zijn vrijwilligersorganisaties die vervoer kunnen regelen speciaal voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Als het nodig is, kunt u bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn.

Bekijk de agenda voor een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Misschien zijn er activiteiten bij waar het vervoer bij is inbegrepen.

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Organisaties

De Zonnebloem

De Zonnebloem, afd. Nuenen c.a.

 zonnebloem.nl

De Zonnebloem

 076-56 46 464 zonnebloem.nlZorgvlietstraat 4914834NHBreda

Vrijwilligersvervoer

ANWB AutoMaatje Nuenen

 040-71 14 462 automaatjenuenen.nl

Vergelijk hulpaanbod