Er zijn vrijwilligers die u kunnen helpen om uw administratie weer op orde te krijgen. Een budgetcoach kan u helpen om beter met uw geld om te gaan. U kunt ook een budgetcursus volgen.

Hulp van een vrijwilliger bij de thuisadministratie

U kunt hulp bij uw administratie krijgen van een vrijwilliger van de LEVgroep, één van de ouderenbonden of een andere organisatie. U kunt ook om allerlei andere redenen ondersteuning krijgen van een vrijwilliger. Kijk bij vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw gemeente.

De vrijwilliger die u ondersteunt bij uw administratie leert u zelf uw papieren weer op orde te houden en met uw bankzaken om te gaan. De bedoeling is dat u het zelf leert doen. U zit naast de vrijwilliger, u kijkt mee en gaandeweg neemt u het zelf over.

Wenst u ondersteuning bij het invullen van uw formulieren, dan kunt u ook terecht tijdens de inloopochtenden Vragen zonder afspraak. Elke donderdagochtend tussen 9:30-12:00 uur kunt u binnenlopen bij het CMD.

Hulp bij de belastingaangifte

Het invullen van de belastingaangifte kan een hele opgave zijn. Zeker als u het lastig vindt om dit op de computer te doen. Vindt u het prettig om hierbij hulp te krijgen, en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u kijken of u van iemand ondersteuning bij de belastingaangifte kunt krijgen. Meer informatie over de jaarlijkse belastingaangifte.

Cursus omgaan met geld volgen

Vaak worden er gratis cursussen georganiseerd voor mensen die beter willen omgaan met geld. U kunt eens kijken welke cursus er binnenkort georganiseerd wordt. U kunt hiervoor terecht bij de LEVgroep.

Schulden voorkomen

Lukt het u niet om op tijd uw rekeningen te betalen? Dreigt u in de schulden te raken? Dan is het verstandig om snel actie te ondernemen. Bekijk de tips of schakel direct hulp in.

Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen om orde op zaken te stellen.

Komt u er zelf niet uit en stapelen de schulden zich op, dan kunt u contact opnemen met de LEVgroep, onderdeel van het CMD.

Budgetcoach

Wilt u persoonlijke begeleiding om uw geldzaken weer op orde te krijgen, dan heeft u misschien iets aan de hulp van een budgetcoach. Dit is meestal een professionele coach, die tegen betaling werkt. Een budgetcoach is geen schuldhulpverlener: bij grote financiële problemen kunt u terecht bij de schuldhulpverlening.

Bewindvoering: overnemen financiële beslissingen

Het kan voorkomen dat iemand (bijvoorbeeld door ziekte of een beperking) helemaal niet meer in staat is om zijn geldzaken zelf te regelen. Als iemand zelf geen beslissingen meer kan nemen over zijn of haar financiën, dan kan een bewindvoerder worden aangesteld. De bewindvoerder regelt dan de geldzaken. Het aanstellen van een bewindvoerder verloopt via de rechter.

Organisaties

Humanitas

Humanitas

 020-52 31 100 humanitas.nlSarphatistraat 41017WSAmsterdam

Vergelijk hulpaanbod