Lukt het u niet meer om zelf de boodschappen te doen? En kunnen familie, vrienden of buren u niet genoeg helpen? Dan kunt u altijd hulp inschakelen van een boodschappendienst.

Boodschappen thuis laten bezorgen

Bij veel supermarkten is het mogelijk om uw boodschappen te laten bezorgen. Informeer daar dus even naar bij een supermarkt in de buurt, of kijk op de website. U bestelt de boodschappen online. Het is ook mogelijk om boodschappen voor iemand anders te bestellen: diegene betaalt zelf aan de deur.

De meeste supermarkten werken met een minimumbedrag: u moet dan bijvoorbeeld voor minimaal 40 euro aan boodschappen bestellen om ze te kunnen laten bezorgen. Sommige supermarkten bezorgen ook bij kleinere bestellingen, maar vragen dan wel een paar euro bezorgkosten.

Boodschappen zelf ophalen

Bij veel supermarkten kunt u uw boodschappen ook online bestellen en dan zelf ophalen. Dit kan dan in de winkel of bij een pick up point. Het voordeel is dat u niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken. Naast de prijs van de boodschappen betaalt u vaak een paar euro extra.

Boodschappendienst

Bij een boodschappendienst kunt u een bestelling plaatsen voor boodschappen uit de supermarkt of andere winkels. Uw boodschappen worden dan thuisbezorgd. Sommige organisaties bieden ook ondersteuning: iemand gaat met u mee naar de winkel en helpt u bij het doen van de boodschappen.

Organisaties die boodschappendiensten aanbieden heb je in verschillende soorten. Bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties, seniorenorganisaties, thuiszorg of commerciële boodschappendiensten.

Sommige boodschappendiensten werken met vaste verkopers. Bijvoorbeeld een warme bakker, een groenteboer en een slager. Andere boodschappendiensten gaan naar de winkel die u zelf kiest. Als u wilt weten hoe dat precies geregeld is, kunt u dat het beste zelf even navragen.

BoodschappenPlusBus

Een BoodschappenPlusBus (bpb) is een bus die ouderen ophaalt om samen met vrijwilligers en andere ouderen uit de buurt naar het winkelcentrum te gaan. De BoodschappenPlusBus wordt georganiseerd door vrijwilligersorganisaties. Bijvoorbeeld door het Nationaal OuderenFonds. Nog niet overal in Nederland rijden er BoodschappenPlusBussen.

Maaltijdbox

Een maaltijdbox is handig als u wel zelf wilt koken, maar niet zo vaak boodschappen wilt doen. Het is een pakket met ingrediënten voor een aantal maaltijden, dat elke week thuis wordt bezorgd. U krijgt de recepten erbij. Een maaltijdbox kost meestal rond de 40 euro. U krijgt dan 3 maaltijden voor 2 personen.

Er zijn verschillende websites waarop u maaltijdboxen kunt vergelijken en bestellen. Bijvoorbeeld Foodboxen.nl.

Hulp via het CMD

Lukt het niet om zelf uw boodschappen te regelen en is er niemand die u daarbij kan helpen? Wellicht komt u dan in aanmerking voor hulp van de gemeente, via de Wmo. U kunt contact opnemen met het CMD voor meer informatie.

Organisaties

Boodschappenservice

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod