Scheiden

Scheiden, tips en hulp om afspraken te maken met uw ex-partner, kinderen en scheiden, hulp uit uw omgeving. Woonruimte en financiën regelen.

Uit elkaar

Uit elkaar gaan of scheiden

Procedure voor scheiding bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Komt u er samen niet uit, dan kunt u een mediator of advocaat inschakelen.

Inkomen en woonruimte

Zorgen voor inkomen en woonruimte na de scheiding

Daling van inkomen, woonruimte zoeken na een scheiding, toeslag voor woonkosten aanvragen.

Hulp bij scheiding

Hulpverlening bij scheiding

Emotionele steun en sociale begeleiding bij moeizame scheidingen.

Relatietherapie

Relatietherapie

Relatietherapie kan een oplossing zijn als mensen nog twijfelen over scheiden of niet. Een relatiecursus kan uitkomst bieden bij mildere problemen.

Afspraken maken

Afspraken maken over financiën en bezittingen

Tips, adviezen en aandachtspunten voor mensen die hun scheiding samen willen regelen en goede afspraken willen maken.

Scheiden en kinderen

De scheiding

Als je gaat scheiden heeft dat een grote invloed op je kind. Hoe kun je je kind steunen en beschermen?

Bij elkaar blijven voor de kinderen

Als je besluit om samen te blijven voor de kinderen, moet je aan je relatie werken. Waar vind je daar hulp bij en hoe zorg je dat kind geen last krijgt van ruzies?

Ouderschapsplan

In een ouderschapsplan leg je afspraken vast over de zorg voor jullie kind na een scheiding. Hoe hou je daarbij rekening met je kind en wat als afspraken maken niet lukt?

Co-ouderschap

Bij co-ouderschap blijf je na de scheiding samen voor je kind zorgen. Wanneer kies je daarvoor en welke afspraken maak je samen over de opvoeding van je kind?

Vechtscheiding

De gevolgen van een vechtscheiding zijn ernstig voor kinderen. Hoe voorkom je dat je kind last krijgt van jullie scheiding en waar vind je hulp voor jezelf en je kind?

Kinderalimentatie

Afspraken over kinderalimentatie na een scheiding leg je vast in een ouderschapsplan. Hoe wordt recht op alimentatie bepaald en wat doe je als je partner niet betaalt?

Samengesteld gezin

Een samengesteld gezin is een gezin met kinderen uit eerdere relaties. Hoe vorm je samen een nieuw gezin en ben je automatisch wettelijke ouder van elkaars kinderen?

Vergelijk hulpaanbod