Met wijkverpleging kunnen mensen die zorg nodig hebben langer thuis blijven wonen. Wijkverpleging is verpleging en/of verzorging aan huis door de wijkverpleegkundige.

Wijkverpleging wordt in Nuenen aangeboden door:

Wijkverpleegkundigen van Archipel Thuis

De wijkverpleegkundigen brengen regelmatig huisbezoeken en houden nauw in de gaten of de zorg die bij u ingezet wordt nog steeds passend en/of voldoende is. De wijkverpleegkundige van Archipel Thuis vormt de spil van onze thuiszorgteams. Zij zijn het aanspreekpunt in de wijk en goed bekend bij huisartsen, fysiotherapeuten, de ziekenhuizen en andere belangrijke organisaties bij u in de buurt. Heeft u een zorgvraag, dan bent u van harte welkom bij het spreekuur van de wijkverpleegkundigen. In Nuenen vindt het spreekuur plaats:

Medisch Centrum aan de Berg

  • Berg 22b, Nuenen
  • Iedere dinsdag van 12.00 - 13.00 uur

Gerwen

  • In D'n Heuvel
  • Heuvel 11, Gerwen
  • Iedere maandag van 14.00 - 15.00 uur

Jo van Dijkhof

  • Jo van Dijkhof 110
  • Iedere vrijdag van 10.30 - 11.30 uur

Wijkverpleging Zuidzorg

Zuidzorg Nuenen is verantwoordelijk voor verpleging en verzorging in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. De verpleegkundigen en verzorgenden van Zuidzorg Nuenen doen er samen met uw omgeving alles aan om u zolang mogelijk te kunnen verzorgen of verplegen in uw eigen thuis situatie. Het ontvangen van deze persoonlijke en verpleegkundige zorg aan huis wordt wijkverpleging genoemd. Onder deze wijkverpleging valt ook palliatieve en terminale zorg. Voor het aanvragen van wijkverpleging heeft u geen verwijzing nodig. Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen met één van onze wijkverpleegkundigen. Zij komen graag bij u thuis om samen met uw naasten uw zorgvraag in kaart te brengen en te bespreken welke zorg nodig is.

Wijkverpleegkundigen Nuenen Zuid-Oost

Elzemieke van Hunnik
elzemiekehunnik@zuidzorg.nl
06 46 14 54 64

Ingrid Sanders
i.sanders@zuidzorg.nl
06 52 44 42 69

Wijkverpleegkundigen Nuenen Centrum, Gerwen en Nederwetten

Silvia de Koning
silviadekoning@zuidzorg.nl
06 46 14 53 79

Froukje van der Meer
froukjevandermeer@zuidzorg.nl
06 52 44 47 82

Het algemene nummer van Zuidzorg Nuenen is:040 880 69 11.

De wijkverpleegkundige

Wijkverpleegkundigen werken meestal voor een thuiszorgorganisatie. Ze zijn opgeleid tot verpleegkundige.

De wijkverpleegkundige kan de volgende dingen voor u doen:

Verzorgen

Een verpleegkundige of verzorgende komt bij u thuis om u te helpen bij uw dagelijkse verzorging. U krijgt bijvoorbeeld hulp bij het wassen, douchen, aankleden of naar de wc gaan.

Verplegen

Een verpleegkundige kan u verplegen: bijvoorbeeld medicijnen geven, injecties geven, wonden verzorgen en een stoma of katheter verschonen. Een verpleegkundige kan ook beademing, pijnbestrijding en nachtzorg geven.

De zorg organiseren

De wijkverpleegkundige zorgt ervoor dat de zorg aan huis goed verloopt. Zij houdt het overzicht en denkt mee over welke zorg u nodig heeft. Ze houdt contact met de mensen die voor u zorgen, zoals familie of vrijwilligers. Maar ook met andere zorgverleners, zoals de huisarts.

De wijkverpleegkundige let erop dat u de juiste zorg krijgt en helpt zo nodig om extra ondersteuning te regelen. Ook als het gaat om andere dingen dan verpleging en verzorging. Bijvoorbeeld fysiotherapie, hulp bij het aanpassen van uw woning of gezelschap als u vaak alleen bent.

Ongevallen voorkomen

Verpleegkundigen geven ook advies hoe u ongevallen in uw huis kunt voorkomen. Een belangrijk onderdeel van hun werk is voorkomen dat u valt (valpreventie).

Samenwerken met andere zorgverleners

Als de wijkverpleegkundige merkt dat u ondersteuning nodig heeft van de gemeente, zal zij die erbij betrekken.

Helpen bij aanvraag

Wanneer u wijkverpleging wilt aanvragen, moet u ook bij de wijkverpleegkundige zijn. Zij bepaalt welke zorg nodig is en helpt om de zorg te regelen of een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen.

Uitleg geven

Als een verpleegkundige u verzorgt of verpleegt, kunt u vragen wat hij of zij precies doet en waar het voor is. Zo krijgt u zelf meer inzicht in uw zorg.

Uw verpleegkundige legt u ook uit hoe u met uw aandoening of ziekte kunt omgaan. Bijvoorbeeld hoe u zelf een verband verwisselt of een injectie geeft.

Zorgt er iemand voor u, dan kan diegene ook bij de wijkverpleegkundige terecht met vragen over de verzorging.

Steeds dezelfde persoon?

Misschien komt er elke dag - of meerdere keren per dag - iemand bij u om u te verplegen. Dat zal niet elke keer dezelfde persoon zijn. Ook al proberen thuiszorgorganisaties er wel voor te zorgen dat u zoveel mogelijk met dezelfde mensen te maken heeft.

Organisaties

Thuiszorginstelling

Tzorg

 088-00 25 500 tzorg.nlVerlengde Velmolen 15406NTUden

Tzorg

 088-00 25 500 tzorg.nlVerlengde Velmolen 15406NTUden

Vergelijk hulpaanbod