Opvoeden

Als ouder ben je vaak continu bezig met opvoeden en begeleiden. Daar hoort ook seksuele opvoeding bij.

Financiële opvoeding

Financiële opvoeding

Zodra je kind 18 is, is het zelf financieel verantwoordelijk. Hoe help je bij de financiële opvoeding, wat moet je kind regelen en wat kun je met een DigiD?

Seksuele opvoeding

Seksuele opvoeding

Als ouder speel je een centrale rol in de seksuele opvoeding van je kind. Hoe kun je hier aan bijdragen?

Seks

Verliefdheid en seks

Verliefdheid speelt een grote rol in het leven van jongeren, seks kan daar ook bij horen. Welke onderwerpen zijn belangrijk om te bespreken met je kind?

Veilig vrijen

Hoe normaler je er zelf over doet, hoe normaler je kind het ook vindt. Hoe informeer je je kind over veilig vrijen?

Voorbehoedsmiddelen

Je kind is zelf verantwoordelijk voor het gebruiken van een voorbehoedsmiddel om zwangerschap of soa's te voorkomen. Welke zijn er en welk middel past bij je kind?

Condoom

Het condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat ook tegen soa’s beschermt. Hoe werken ze, wat bespreek je met je kind en waar moet het bij aanschaf op letten?

Pil

Met de pil kun je zwangerschap voorkomen, maar geen soa's. Wat zijn de voor-en nadelen van de pil?

Spiraal

Het spiraaltje zorgt er voor dat een vrouw niet zwanger wordt, het beschermt niet tegen soa’s. Hoe werkt het, welke soorten zijn er en hoelang blijven ze beschermen?

Natuurlijke methoden

Naast voorbehoedsmiddelen zijn er andere, onveilige manieren om zwangerschap te voorkomen. Welke manieren zijn dat en waarom zijn ze niet betrouwbaar?

Morning-afterpil

De morning-afterpil is een noodpil die je dochter kan nemen na onveilige seks. Wat moet ze weten, wanneer moet ze een zwangerschapstest doen en hoe is ze beter beschermd?

Mijn kind is zwanger

Tienerzwangerschap

In de meeste gevallen is een tienerzwangerschap ongepland. Welke opties heeft je dochter, hoe help je haar met keuzes maken en waar vinden jullie hulp?

Zwangerschapstest

Als je dochter vermoedt dat ze zwanger is, kan ze een zwangerschapstest doen. Wanneer is de test het meest betrouwbaar en waar vind ze hulp als ze zwanger blijkt te zijn?

Steun bij tienerouderschap

Als je kind op jonge leeftijd een kind krijgt en thuis blijft wonen, kan het jouw steun gebruiken. Welke afspraken maak je, hoe kun je helpen en welke regelingen zijn er?

Vergelijk hulpaanbod