Scheiden en kinderen

Als je relatie slecht is, kun ervoor kiezen om te scheiden. Sommige ouders kiezen ervoor om bij elkaar te blijven voor de kinderen.

De scheiding

Als je gaat scheiden heeft dat een grote invloed op je kind. Hoe kun je je kind steunen en beschermen?

Bij elkaar blijven voor de kinderen

Als je besluit om samen te blijven voor de kinderen, moet je aan je relatie werken. Waar vind je daar hulp bij en hoe zorg je dat kind geen last krijgt van ruzies?

Ouderschapsplan

In een ouderschapsplan leg je afspraken vast over de zorg voor jullie kind na een scheiding. Hoe hou je daarbij rekening met je kind en wat als afspraken maken niet lukt?

Co-ouderschap

Bij co-ouderschap blijf je na de scheiding samen voor je kind zorgen. Wanneer kies je daarvoor en welke afspraken maak je samen over de opvoeding van je kind?

Vechtscheiding

De gevolgen van een vechtscheiding zijn ernstig voor kinderen. Hoe voorkom je dat je kind last krijgt van jullie scheiding en waar vind je hulp voor jezelf en je kind?

Kinderalimentatie

Afspraken over kinderalimentatie na een scheiding leg je vast in een ouderschapsplan. Hoe wordt recht op alimentatie bepaald en wat doe je als je partner niet betaalt?

Samengesteld gezin

Een samengesteld gezin is een gezin met kinderen uit eerdere relaties. Hoe vorm je samen een nieuw gezin en ben je automatisch wettelijke ouder van elkaars kinderen?

Vergelijk hulpaanbod