Hulp en advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één plaats voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD). U kunt tijdens openingstijden altijd even binnenlopen!

Vanaf 2 juni CMD op afspraak weer open

Vanaf dinsdag 2 juni gaat het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) in Nuenen weer open voor inwoners met vragen over zorg, wonen en welzijn. De openstelling is uitsluitend op afspraak. U kunt dus alleen naar het CMD komen als u een afspraak heeft. Zo willen we voorkomen dat het te druk wordt in het gebouw met ook de huisartsen en apotheek. U kunt telefonisch een afspraak maken via 040 - 283 16 75. De niet noodzakelijke huisbezoeken vinden voorlopig nog niet plaats. Verder gelden uiteraard ook bij het CMD de gebruikelijke RIVM richtlijnen. Dus als u verkouden bent of u zich niet lekker voelt, komt u niet naar het CMD.

  • Adres: Berg 22c
  • Telefoon: 040 - 283 16 75
  • E-mail: cmd@nuenen.nl
  • Open: maandag t/m donderdag 08.30 - 16.00 uur, dinsdag van 19.00 - 21.00 uur en vrijdag08.30 - 12.30 uur

Voor vragen over Werk en inkomen kunt u bellen naar Dienst Dommelvallei: 088 163 1000.

Eén aanspreekpunt

Voorheen moest u met uw vragen op het gebied van zorg, opvoeding en inkomen naar verschillende plaatsen. Dat wil de gemeente Nuenen niet meer. Bij het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) heeft u één loket. Samen met deze vaste medewerkers kijkt u naar uw situatie en zorgvraag. Uw vraag staat centraal. Ook uw huisarts, de school van uw kind of een andere instantie kan u adviseren contact op te nemen met het CMD.

Ondersteuning op maat

Met de medewerker van het CMD bespreekt u wat u zelf of met behulp van familie, vrienden, buren en kennissen kunt doen. Lukt het niet om uw problemen zelf of met uw omgeving op te lossen? Dan ondersteunt het CMD u. Bijvoorbeeld bij het bekijken van de mogelijkheden van dagbesteding, een cursus opvoedondersteuning of een woningaanpassing. Heeft u specialistische hulp nodig? De medewerkers van het CMD, die goede contacten hebben met gespecialiseerde hulpverleners zoals jeugd- en thuiszorginstellingen, begeleiden u graag.

Meer weten?

Vergelijk hulpaanbod