Om een goed overzicht te krijgen van alle voorzieningen die er voor ouderen zijn, hebben de ouderenbonden mensen opgeleid die u daarover van advies kunnen dienen: de zogenaamde vrijwillige ouderenadviseurs.

Zij kunnen u adviseren op het gebied van financiƫle regelingen, mogelijkheden van zorgvoorzieningen, woningaanpassing e.d. De mogelijkheid bestaat dat de ouderenadviseur bij u thuis komt, om samen met u na te denken over uw vraag en samen te zoeken naar een oplossing. Wilt u graag een afspraak maken met een ouderenadviseur? De contactgegevens van de vrijwillige ouderenadviseurs vindt u op de website van PVGE Vereniging voor senioren Nuenen.

Wat doet de ouderenadviseur?

De ouderenadviseur kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij of zij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties. U kunt ook terecht bij een ouderenadviseur als u vragen heeft over de zorg voor een ouder iemand. U bepaalt zelf hoe u het het liefste wilt en wat u nodig heeft. U houdt zelf de regie.

De ouderenadviseur kan ook meegaan naar gesprekken, bijvoorbeeld het keukentafelgesprek.

Vergelijk hulpaanbod