Als u wordt ontslagen, gaat u een onzekere periode tegemoet. Kom dus meteen in actie! Dit kunt u doen om weer snel aan het werk te komen.

Vraag advies

  • Kijk of het ontslag terecht is. Twijfelt u? Vraag advies aan een Juridisch Loket of de vakbond (als u lid bent).
  • U kunt ook advies vragen aan een jurist arbeidsrecht, maar dat kost meestal geld. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering afgesloten voor werk en inkomen? Dan vergoedt de verzekering dit advies.

Zoek nieuw werk

Het is verstandig om meteen op zoek naar een baan te gaan. Wacht niet tot uw laatste werkdag. U vindt makkelijker een nieuwe baan als u nog werk hebt.

Een nieuw vak leren

Zijn er op uw vakgebied weinig vacatures? Bedenk dan wat voor werk u ook zou willen doen. Zoek uit welke diploma's u daarvoor nodig hebt. Misschien kunt u alvast beginnen met bijscholen of omscholen , of een leerwerkplek zoeken.

UWV

Schrijf u in bij UWV op werk.nl. Dit doet u tegelijk met het aanvragen van een uitkering. U hoeft dus niet te wachten tot uw laatste werkdag. UWV kan u al eerder helpen met werk zoeken.

Vraag aan UWV of aan uw werkgever of er een mobiliteitscentrum is. Dat is een plek waar UWV, gemeenten, bedrijven, scholen en uitzendbureaus samenwerken om mensen van werk naar werk te helpen. U kunt op die manier misschien bij een bedrijf gedetacheerd worden of een bijscholing doen.

Organisaties

UWV

UWV

 0900-92 94 uwv.nlLa Guardiaweg 941043DLAmsterdam

Senzer

 0492-58 24 44 senzer.nlMontgomeryplein 65705AXHelmond

Vergelijk hulpaanbod