U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

Uw gemeente heeft aanvullende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding van gemeentebelasting mogelijk.

De gemeente heeft wellicht nog andere speciale voorzieningen, toeslagen en kortingsregelingen om u financieel te steunen. Bijvoorbeeld:

Op de website van uw gemeente staat misschien ook een overzicht van regelingen.

Wilt u weten of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding? Dit kunt u nagaan met Bereken uw recht.

Bijdrageregeling maatschappelijke deelname

Deze bijdrageregeling is er om mee te kunnen doen aan activiteiten in het algemeen. Bijvoorbeeld voor een lidmaatschap van een (sport)vereniging. Ook kan het zo zijn dat u als studerende in aanmerking komt voor een studiekostentoeslag.

Of u inkomensondersteuning kunt krijgen, is afhankelijk van uw inkomen en uw gezinssituatie.

Als u extra kosten heeft die noodzakelijk zijn, kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Misschien is er ook kwijtschelding van gemeentelijke belastingen mogelijk.

Hebt u nog vragen, vul het bel mij terug-formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan zo snel mogelijk terug.

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod