Bijstand vraagt u aan bij UWV of bij de afdeling Sociale Zaken. Het verschilt per gemeente hoe u de uitkering moet aanvragen. Meestal moet u via werk.nl een aanvraag indienen. Maar er zijn ook gemeenten waar u de uitkering bij de gemeente zelf aanvraagt. Op werk.nl kunt u inloggen met uw Digid en zien waar en hoe u de bijstandsuitkering moet aanvragen.
Doet u de aanvraag via werk.nl, dan staat u hiermee ook gelijk als werkzoekende ingeschreven bij UWV.

Op gesprek

Na de aanvraag krijgt u een gesprek bij de afdeling Sociale Zaken. U moet bewijsstukken meenemen naar het gesprek, bijvoorbeeld: uw identiteitsbewijs (een geldig paspoort of ID-kaart), uw huurcontract en een recent overzicht van de bij- en afschrijvingen op uw bankrekening. Bij uw inschrijving op internet of op het aanvraagformulier staat precies wat u moet meenemen.
I.v.m. maatregelen tegen verspreiding van het corona virus kunt u de gevraagde bewijsstukken in de brievenbus van het CMD stoppen. De brievenbus bevindt zich aan de achterkant van het pand: Aardappelsteegje, brievenbus 22c.

Bericht over de uitkering

Binnen 8 weken ontvangt u bericht van de afdeling Sociale Zaken. Heeft u recht op een bijstandsuitkering? Dan krijgt u deze toegekend vanaf de dag dat u zich heeft gemeld (bij UWV). Nooit vanaf een eerdere datum.

Organisaties

UWV

UWV

 088-89 89 294 uwv.nlLa Guardiaweg 941043DLAmsterdam

Senzer

 0492-58 24 44 senzer.nlMontgomeryplein 65705AXHelmond

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod