Heeft u een bijstandsuitkering en wordt u ziek? Dan moet u dat bij uw contactpersoon melden. Er zit hierbij verschil tussen kort ziek zijn en lang ziek zijn.

Kort ziek

Volgt u een re-integratietraject? Dan moet u zo snel mogelijk laten weten dat u ziek bent.
Volgt u geen re-integratietraject? Dan hoeft u de afdeling Sociale Zaken niet meteen te waarschuwen als u zich een dagje niet lekker voelt. U bent waarschijnlijk snel weer opgeknapt. Als u langer ziek blijft of voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis moet, is het verstandig dit wél door te geven aan uw contactpersoon bij de afdeling Sociale Zaken. Zodra u weer hersteld bent en thuis bent, moet u dit ook weer aan de afdeling Sociale Zaken melden.

Lang ziek

Bent u lange tijd ziek thuis of wordt u in het ziekenhuis of een zorginstelling opgenomen? Dan moet u altijd contact opnemen met uw contactpersoon bij de afdeling Sociale Zaken. Kunt u dit niet zelf? Vraag dan of iemand anders dat voor u doet. Veel ziekenhuizen en zorginstellingen hebben een maatschappelijk werker in huis die dit voor u kan doen.
Wanneer duidelijk is dat u voor langere tijd in de zorginstelling of het ziekenhuis zult blijven, zal de afdeling Sociale Zaken uw bijstandsuitkering aanpassen. U krijgt dan bijstand voor mensen in een instelling .

Vergelijk hulpaanbod